Tweedehandsbeurs 16 maart 2019

Meer albums

Elke derde zaterdag van de maand gonst het op deze activiteit van de vindingrijkheid en het technisch vernuft van onze vier herstellers. Onvoorstelbaar wat zij al herstelden. De gezellige sfeer, een drankje, uw toestel zien herleven zijn maar enkele redenen om uw kapotte toestellen niet weg te gooien of thuis onzinnig te bewaren. Denk ook aan het milieu en uw profijt. Breng uw toestel mee, Gezinsbond Hombeek Repair herstelt. Alles. Gratis. Voor iedereen, ook niet-leden.
Met 36 wandelaars en de gids van In2Nature.be (je moet eens naar die website kijken, echt de moeite waard!) hebben we op zondag 16 december een frisse wandeling gedaan rond de put in Hombeek. Op vele plaatsen aan de oevers ziet men afgeknaagde takken. De gids vertelde merkwaardige dingen over de bever over wat die eet, waar hij woont, hoe lang hij leeft, hoe sterk zijn tanden zijn, hoe zijn pels zo mooi blijft, waarom die uitgestorven was in ons land en nu terug is.

De gids had zelfs een grote opgezette bever bij zodat we dat dier van dichtbij konen bekijken. En tijdens de wandeling toverde hij uit zijn rugzak nog een volledige pels, de kaken en de tanden. Zo werd alles wat we moesten weten over de bever erg duidelijk.

Aan de kant van de beek zie je het echte werk van de bever: afgeknaagde bomen en takken, een verlaten burcht, een dam in de beek, een wegje tussen vijver en beek. Terwijl de gids nog meer interessants vertelde zakte een van de deelnemers tot aan zijn knie in de grond. Stonden we blijkbaar boven het ondergrondse bevernest. Had de bever toch iets te veel uitgegraven?

Na de wandeling werd nog gezellig nagepraat in de chalet van de zeilclub.